• Mijn naam is Jimmy van Toorn

    Energieprestatieadviseur

Energieprestatieadviseur

Opmaken energielabel en verbeter advies

Elk huis of bedrijfsgebouw heeft een energiebehoefte. Hoe hoog of laag deze behoefte ook is, bijna altijd is er energie van andere bronnen nodig om het gebouw te voorzien van warmte of juist koeling. Simpel gezegd: Hoe beter het gebouw is geïsoleerd, hoe minder energie er nodig is om te voorzien in die behoefte.

Natuurlijk is onze impact op de natuur groot. Dit komt onder andere door de grondstoffen die gebruikt worden om energie op te wekken. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van hernieuwbare energie kunnen we deze belasting op de natuur tot een minimum beperken.

Jaren ben ik werkzaam geweest  bij het bouwen van huizen en bedrijfsgebouwen.

De laatste tijd ben ik me meer bewust geworden hoeveel energie verloren kan gaan of, beter gezegd, bespaard kan worden in een woon- of bedrijfsgebouw.

Dit zit vaak in de opbouw van de gevel, de vloer en het dak. Maar ook niet elke installatie in het gebouw is even efficiënt met energie. Ons eigen jaren 70 huis bleek het perfecte project om deze bewustwording ook in daden om te zetten. Het huis rondom extra isoleren, een warmtepomp en zonnepanelen installeren veranderde de energie behoefte naar BENG … een Bijna Energie Neutraal Gebouw.

Eind 2020 ben ik begonnen met een opleiding als energie- prestatieadviseur en een half jaar later heb ik deze na het behalen van alle examens afgerond. Dit betekent dat ik nu officieel gecertificeerd ben om ook jullie te helpen om meer inzicht te krijgen in de energiebehoefte van jullie woning of gebouw. De eerste stap om een goed beeld te krijgen van een gebouw is het opmaken van een energielabel.

Waarom Grip op Wonen

  • Krijg inzicht in de energiebehoeften
  • Inzicht in verbeter mogelijkheden
  • Energielabels voor bedrijven en particulieren
  • Geen wachtlijst
  • Doorgaans wordt u binnen 2 weken geholpen
Copyright © 2021 | Grip op Wonen